A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ,ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, МОЛОДІ І СПОРТУ ВОЛОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Новини

Колегія відділу освіти

           29 серпня 2018 року на базі Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася щорічна серпнева розширена колегія відділу освіти.

17:49 13.09.2018

Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю

         За ініціативи Воловецької районної філії Закарпатського ОЦЗ  відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Профорієнтаційна робота з учнівською молоддю – шляхи її вдосконалення». В роботі «круглого столу» взяли участь: заступники директорів шкіл з навчально-виховної роботи ЗНЗ району, завідувачка районного методкабінету відділу освіти, начальник районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та дітей, спеціаліст служби у справах дітей. Директор філії Ряшко І.І. ознайомив присутніх із станом ринку праці, метою та завданням профорієнтаційної роботи, провів аналіз анкетування учнів 9,11 класів. Учасники столу активно обговорювали питання теорії і практики професійної орієнтації  учнівської молоді.  На виконання Концепції Державної системи професійної орієнтації населення, Положення про професійну орієнтацію молоді було укладено угоду про співпрацю між закладами освіти та Воловецькою філією Закарпатського ОЦЗ.

17:41 13.09.2018

Перший раз у перший клас

З 1 вересня 2018 року всі першокласники розпочали  навчання за новим Державним стандартом початкової освіти. Кожен день у класі розпочинається з 15-ти хвилинного заняття, яке називається «Ранкове коло». Діти діляться інформацією про минулі вихідні, настрій, про все, що цікавить школярів. Щопонеділка на такому «ранковому колі» обирається тема, яку діти пізнаватимуть протягом тижня, де усі уроки так чи інакше будуть пов’язані з цією темою.

15:17 11.09.2018

Створюємо нове освітнє середовище

На виконання плану заходів з реалізації Концепції Нової української школи для створення нового освітнього середовища в 11-ти закладах загальної середньої освіти району для 1-х класів департаментом освіти і науки Закарпатської ОДА закуплено комп’ютери та багатофункціональні пристрої. Учныв 1 класу  забезпечено ігровими  наборами Six Bricks.  Очікується надходження сучасних шкільних меблів та дидактичного матеріалу. 

06:32 28.08.2018

Новий навчальний рік розпочато

       Традиційно щорічно у кінці серпня методичний кабінет відділу освіти залучає вчителів району до проведення методичних об′єднань за фахом.

06:31 28.08.2018

Сучасна методична служба: нова місія, - професійні ролі й функції

Конкурентоздатність методичної діяльності в умовах Нової української школи визначається через новітню місію стратегії, пріоритетні напрямки зумовлені запитами й потребами замовників освітніх послуг. Саме такій темі був присвячений семінар-практикум проведений районним методичним кабінетом із заступниками директорів шкіл. Методична служба  за реалізації Концепції «Нова українська школа» має видозмінити вектори професійної діяльності як педагога так і методичної служби. Функція вчителя Нової української школи полягає в його вмінні організувати компетентнісне навчання, забезпечити інтегрованість змісту на основі ключових компетентностей, особливостей сприймання нової інформації. Навчання в Новій українській школі, її ціннісно-світоглядна домінанта ґрунтується на постулатах педагогіки партнерства, позитивної  психології та  філософії дитиноцентризму. Було обговорено використання освітніх програм у новому навчальному році,  визначено пріоритетні напрямки роботи класних керівників.

09:36 14.06.2018

Нарада із керівниками дошкільних навчальних закладів

На днях відбулася нарада із керівниками дошкільних навчальних закладів району. Під час наради розглянуто ряд актуальних питань, зокрема про: надання відпусток працівникам закладів дошкільної освіти у 2018 році, підсумки освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах району за 2017/2018 навчальний рік, підготовку та проведення літнього оздоровлення дітей у ДНЗ, організацію обліку дітей дошкільного віку та охоплення дошкільною освітою дітей 5-річного віку, звітність керівників дошкільних навчальних закладів  перед колективами та громадськістю.

15:08 05.06.2018

День захисту дітей  

      1 червня 2018 року на базі Центру позашкільної роботи та дитячої творчості проведено святкові заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей. Зокрема, малюнок на асфальті, гра-квест, святковий концерт.

14:23 01.06.2018

Тиждень безпеки дорожнього руху

На виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 231-р, просимо провести заходи у рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні.

11:41 29.05.2018

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень