A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ,ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, МОЛОДІ І СПОРТУ ВОЛОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Новини

Вчителі фізики діляться досвідом роботи

Самоосвітою вчителі мають можливість ефективно займатися під час канікул. Зокрема, на базі Н.Ворітського ЗЗСО І-ІІІ ступенів 31 жовтня 2018 року було проведено семінар-практикум вчителів фізики. Педагоги активно обговорили проблемні питання, що постають перед ними в галузі вдосконалення фізичної освіти.  Майстер-клас з використання на уроках фізики інформаційно-комунікаційних технологій провела вчитель фізики  Минда Г.М. Вона переконала учасників семінару у перевагах використання цієї технології , ознайомила вчителів із своєю творчою лабораторією,  поділилася багаторічним досвідом роботи.

15:16 02.11.2018

Друга хвиля навчання вчителів  1-х класів  НУШ

Розпочалися І та ІІ очні сесії підвищення кваліфікації вчителів закладів загальної середньої освіти району, які будуть працювати в 1-х класах у 2019-2010 навчальному році в умовах Нової української школи.  В навчанні беруть участь 26 педагогів. Згідно програми підготовки учителів слухачі опрацьовували нові державні стандарти  початкової освіти, знайомилися з навчальними програмами, навчалися проводити ранкові зустрічі, моделювати освітнє середовище, виконували практичні вправи. Учителі опановували нові форми, методи роботи в парах та групах. Досвідчені тренери Казюк Р.І., Підберезька М.М., Гутій М.А. та Могорита Н.І. акцентували свою увагу на викликах, що стоять перед початковою школою, на ролі і завданнях сучасного вчителя в контексті Концепції нової української школи. Активно велась дискусія про роль учителя у формуванні психологічно безпечного середовища. Виконувались практичні завдання по створенню навчальних центрів, організації освітнього середовища. Слухачі разом з тренерами практикували проведення ранкових зустрічей. Враження від почутого, проробленого за весь час залишилися позитивними. Про це свідчать  подані світлини.

18:53 31.10.2018

Місія й роль психологічної служби у Новій українській школі

На базі філії Закарпатського  центру зайнятості відбувся семінар практичних психологів з теми «Психологічне забезпечення у Концепції нової української школи». У заході прийняв участь директор філії центру зайнятості. Семінар відкрила Валентина Соловій, завідувачка РМК, яка проаналізувала роботу психологічної служби у закладах району. У формі дискусії були обговорені актуальні теми та проблеми, які виникають у роботі психологів. Дискусія працівників психологічної служби вийшла жвавою та цікавою. Учасниками семінару обговорено питання щодо місії й ролі психологічної служби у Новій українській школі, Положення про психологічну службу у системі освіти України, розглянуто нові зразки документації та визначено напрямки професійної діяльності, змісту та сутності понять «психологічне забезпечення освітнього процесу.

15:52 26.10.2018

До уваги керівників закладів освіти!

 На виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28.03.2018 № 231-р, у період з 12 по 18 листопада 2018 року в Україні буде проведено ІІ етап Тижня безпеки дорожнього руху, в рамках якого відбудеться конкурс «Молодь за безпеку дорожнього руху».       Положення про конкурс знаходиться за посиланням: 

16:29 18.10.2018

Учитель  не професія це – покликання

Напередодні Дня працівників освіти, відомчими та обласними нагородами було відзначено кращих педагогів області.  У Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» педагогів вітали голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс, в. о. голови Закарпатської обласної державної адміністрації Ярослав Галас, директор департаменту освіти і науки Ганна Сопкова.  Вони запевнили, що пріоритетом обласної держадміністрації  є забезпечення стабільної роботи освітньої галузі, створення належних умов для рівного доступу до освіти  та надання якісних освітніх послуг.

17:50 17.10.2018

Семінар –нарада з педагогами-координаторами виховної роботи в закладах освіти району

        З метою забезпечення професійного розвитку особистості класного керівника, удосконалення його педагогічної майстерності   02 жовтня 2018 року на базі центру позашкільної роботи та дитячої творчості відбулася семінар-нарада з головами шкільних методичних об`єднань класних керівників на тему «Організація виховної роботи в сучасному закладі освіти».        Участь в  семінарі взяли:  завідувачка районним методичним кабінетом Соловій В.М., методист РМК Селехман В.І.,  директор центру у справах сім`ї і молоді  Пазюк  Н.М., директор  районного центру зайнятості  Ряшко І.І.

14:10 05.10.2018

Всеукраїнський день бібліотек

     Традиційно у вересні відзначають в Україні  Всеукраїнський день бібліотек, що свідчить  про глибоку повагу народу до культури, освіти, духовних надбань. Бібліотека завжди була збирачем, хранителем і дослідником творів  друку – вічних пам’яток писемності.  На передодні цього свята відбувся семінар шкільних бібліотекарів, участь в якому взяли працівники Воловецької районної філії Закарпатського обласного  центру зайнятості.

13:59 05.10.2018

До уваги керівників

    Міністерством освіти і науки затверджено нові форми звітності з питань діяльності денних закладів загальної середньої освіти. Відповідницй наказ підписаний  міністром освіти Л. Гриневич та зареєстрований Міністерством освіти (завантажити).

13:39 25.09.2018

Директор -агент змін нової школи

    Сьогодні можна впевнено казати, що перед директорами українських шкіл стоїть виклик чинити зміни другого порядку. Управлінці шкіл самі відчувають необхідність переходу до більш ефективного управління, а згодом і до лідерства. Це передбачає відмову від ролі пожежника та контролера та перехід до більш ефективного менеджменту – навіть більше, до лідерства. Що означає «лідерство» і про які конкретні якості лідера ми говоримо? (за посаланням на сайт http://osvita.ua/school/61892/)

16:27 17.09.2018

До уваги освітян, які навчають дітей та молодь вирішенню конфліктів мирним шляхом і медіації

      З метою формування у здобувачів освіти закладів загальної середньої освіти вміння ефективно вирішувати конфлікти, бути толерантними до думки інших, протистояти насильству, булінгу, дискримінації в колективі, Міністерство освіти і науки України розробило комплект освітніх програм „Вирішення конфліктів мирним шляхом. Базові навички медіації”. 

16:23 17.09.2018

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень