A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ,ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, МОЛОДІ І СПОРТУ ВОЛОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Новини

Сучасна методична служба: нова місія, - професійні ролі й функції

Конкурентоздатність методичної діяльності в умовах Нової української школи визначається через новітню місію стратегії, пріоритетні напрямки зумовлені запитами й потребами замовників освітніх послуг. Саме такій темі був присвячений семінар-практикум проведений районним методичним кабінетом із заступниками директорів шкіл. Методична служба  за реалізації Концепції «Нова українська школа» має видозмінити вектори професійної діяльності як педагога так і методичної служби. Функція вчителя Нової української школи полягає в його вмінні організувати компетентнісне навчання, забезпечити інтегрованість змісту на основі ключових компетентностей, особливостей сприймання нової інформації. Навчання в Новій українській школі, її ціннісно-світоглядна домінанта ґрунтується на постулатах педагогіки партнерства, позитивної  психології та  філософії дитиноцентризму. Було обговорено використання освітніх програм у новому навчальному році,  визначено пріоритетні напрямки роботи класних керівників.

09:36 14.06.2018

Нарада із керівниками дошкільних навчальних закладів

На днях відбулася нарада із керівниками дошкільних навчальних закладів району. Під час наради розглянуто ряд актуальних питань, зокрема про: надання відпусток працівникам закладів дошкільної освіти у 2018 році, підсумки освітньої роботи в дошкільних навчальних закладах району за 2017/2018 навчальний рік, підготовку та проведення літнього оздоровлення дітей у ДНЗ, організацію обліку дітей дошкільного віку та охоплення дошкільною освітою дітей 5-річного віку, звітність керівників дошкільних навчальних закладів  перед колективами та громадськістю.

15:08 05.06.2018

День захисту дітей  

      1 червня 2018 року на базі Центру позашкільної роботи та дитячої творчості проведено святкові заходи з нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей. Зокрема, малюнок на асфальті, гра-квест, святковий концерт.

14:23 01.06.2018

Тиждень безпеки дорожнього руху

На виконання Плану заходів щодо реалізації Стратегії підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 28 березня 2018 року № 231-р, просимо провести заходи у рамках Тижня безпеки дорожнього руху в Україні.

11:41 29.05.2018

Нарада керівників шкіл

23 травня 2018 року в малому залі райдержадміністрації відбулася чергова нарада   керівників закладів освіти.  На розгляд винесено такі питання:

18:02 24.05.2018

Вітаємо з перемогою !

   5 травня відбулося урочисте нагородження переможців обласного  конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами».  Відрадно відзначити, що учениця 7 класу Завадської ЗОШ І-ІІ ступенів Годованець Дарина зайняла І місце в номінації «Малюнок», за що отримала цінний подарунок та грамоту. Вчитель Чекета Оксана Миколаївна нагороджена грамотою департаменту освіти і науки. Всі учасники  делегації  отримали солодощі та мали змогу побувати на концерті, який підготували вихованці ПАДІЮНу.

17:10 07.05.2018

Фестиваль дружин юних пожежників

     4 травня 2018 року відділ освіти спільно з районною державною службою з надзвичайних ситуацій провели районний етап Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних, участь в якому взяли 5 команд загальноосвітніх навчальних закладів І-ІІІ ступенів. Фестиваль проводився на базі Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів. Учні продемонстрували творчі та практичні навики у конкурсах «Візитка», «Домашнє завдання», «Безпечна прогулянка», створення соціального плакату. Піковим став конкурс «Влучний ствольщик».

20:43 05.05.2018

З любов’ю до мами

       З метою привернення уваги громадськості до проблем української родини, носія національно-культурних особливостей та загальнолюдських чеснот та виявлення й підтримки обдарованих дітей з 18 по 25 квітня 2018 року в закладах освіти району був проведений ІІ (районний) етапи  конкурсу «Малюнок, вірш, лист до мами» У  ІІ етапі Конкурсу взяли участь 51 учень із загальноосвітніх навчальних закладів району, у тому числі 25 робіт на кращий твір образотворчого мистецтва, 15- у номінації «Вірш», 11 – у номінації «Лист» . Всі роботи різні за стилем, жанром, змістом, пронизані щирою любов’ю, ніжністю до найдорожчої людини  на світі –мами. Тут і вдячність і сповідь про несказану любов, і заклик до всіх берегти й цінувати своїх матерів. Переможцями ІІ етапу Конкурсу стали:

16:14 25.04.2018

Семінар-практикум голів шкільних методичних об’єднань вчителів початкових класів

     «Взявся за НУШ – не кажи що не дуж»  під таким гаслом було проведено семінар-практикум голів шкільних методичних об’єднань вчителів початкових класів на базі Нижньоворітської загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів. Учасники семінару ознайомилися з освітнім середовищем початкових класів закладу, відзначили хорошу матеріально-технічну базу початкової ланки. Вчителі школи  радо поділилися з колегами своїми творчими доробками, з використанням інноваційних технологій.  Цікаво пройшла презентація леп-буків, які були представлені педагогами з різних шкіл. Заступник директора  Гешур Т.Ф.  представила роботу кожного педагога, ознайомила з їх стилем та методами роботи. Майстер-клас по використанню технології «6 капелюшків» провела Понзель Т. М.

15:40 25.04.2018

Вчаться працювати по-новому

       Запроваджувати освітню реформу в початковій школі – нелегка, проте і надзвичайно важлива справа. Агентами змін, носіями всього  нового являються вчителі, які, насамперед, вчаться самі працювати по-новому, сучасному. Тому,  протягом трьох днів з 27-ми вчителями перших класів Нової української школи 2018-2019 навчального року наполегливо працювали заздалегідь підготовлені тренери – Олос Мар`яна Михайлівна, Підберезька Мар`яна Юріївна та Казюк Руслана Іванівна. Слухачі мали змогу ознайомитися з темами: «Основи інклюзивної освіти», «Гра по-новому, навчання по-іншому з LEGO» та «Організація ефективного і безпечного освітнього середовища».

16:09 17.04.2018

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень