A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ,ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, МОЛОДІ І СПОРТУ ВОЛОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

Відзначаємо  Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day)

Дата: 02.04.2024 08:45
Кількість переглядів: 17

     Щороку 2 квітня уся всесвітня спільнота відзначає Міжнародний день дитячої книги (International Children’s Book Day). Це свято привертає увагу всіх дітей та їхніх батьків до надзвичайної важливості книжки в житті юних читачів. Адже саме вона відкриває двері у великий та незнайомий світ, знайомить з невідомими раніше істотами, розкриває таємниці життя, сприяє становленню особистості. Це свято книги, дитинства та магії казки.

     Свято вирішили відзначати 2 квітня, тому що в цей день народився автор улюблених дитячих казок – Ганс Крістіан Андерсен.

    До Всесвітнього дня дитячої книги  в закладах загальної середньої освіти Воловецької селищної ради провели ряд заходів: виховну годину «Її величність - книга» у Воловецькій бібліотеці для дорослихде ознайомили учнів з історією виникнення свята, нагадали присутнім про правила користування книгами, термінами їх повернення та змістовно розповіли про структуру бібліотеки, порядок розміщення бібліотечного фонду тощо. 
   Здобувачі освіти  мали змогу взяти участь у тематичних конкурсах: «Я - бібліотекар», «Я – читець», «Я – автор». Переможці отримали подарунки – книги, учасники – солодощі та пам’ятку про книгу. З нагоди свята  учні та вчителі  приєдналися до проєкту «Вільні читають українською!», організували книжкові виставки.

    Це свято відвертає  увагу дітей від численних гаджетів, цифрових ігор та інтернету до справжньої паперової книги, яка не тільки розвиває уяву, але й відкриває двері перед цікавим та невідомим світом.

 



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень