A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ,ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, МОЛОДІ І СПОРТУ ВОЛОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ "БЕЗПЕЧНИЙ ІНТЕРНЕТ ДЛЯ ДІТЕЙ"

Дата: 07.02.2024 14:18
Кількість переглядів: 27

 Працівники поліції ВП2 Мукачівського РУП спільно з представниками відділу освіти, культури, туризму, охорони здоров'я, молоді і  спорту Воловецької селищної ради та служби у справах дітей Воловецької селищної ради, з метою профілактики негативних явищ у дитячому середовищі, пов'язаних з інтернетом, поширення порад і правил поведінки дітей під час користування інтернетом та на виконання вказівки Національної поліції від 02.02.2024  №18658-2023  «Про проведення  превентивних  заходів щодо безпеки в інтернеті» (#ДеньБезпечногоІнтернету) провели круглий стіл щодо вжиття спільних заходів спрямованих на створення безпечного простору в інтернетіа також організації відкритих уроків (воркшопи, інтерактивні заняття, відео лекції) на тему: "Безпечний інтернет для дітей" в закладах загальної середньої освіти  Воловецької селищної ради.

 Ділимось з вами порадами, які допоможуть створити з інтернету безпечний простір. 

👉🏻 -ru

Додавайте до свого пошукового запиту в Google «-ru» (без лапок) – і ви уникнете російські сайти. Пізніше, коли алгоритми зрозуміють, що ви переходите лише на українські чи міжнародні джерела, вам буде їх ймовірніше піднімати в рекомендаціях.

👉🏻 використовуйте «правила білборду» і навчайте йому дітей

Перед тим як опублікувати щось особисте в інтернеті, уявіть, що ця інформація була б на стіні вашого будинку чи великому білборді. Чи хотіли б ви, щоб всі її бачили? Ретельно обирайте, чим ви ділитеся і не розміщуйте особисту інформацію в інтернет-просторі.

👉🏻 поважайте кордони дитини

Не публікуйте та не надсилайте фото вашої дитини без дозволу. Дуже часто дорослі люблять поділитися, на свою думку, дотепними знімками своєї дитини, що може зачепити її почуття та порушує особисті кордони.

👉🏻 перевіряйте джерела

Перед тим, як натиснути кнопку «Поділитися», перевірте джерело інформації чи новини. Дуже часто саме так поширюється дезінформація, а тим паче – в умовах війни. 

👉🏻 інформаційний детокс 

Інколи важливо відірватися від цифрового світу. Регулярно влаштовуйте цифрові детокси, відключаючись від соціальних мереж, електронної пошти та іншого. Це не лише поліпшить ваше психічне здоров'я, але й допоможе знизити ризик кіберзагроз.



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень