A A A K K K
людям з порушенням зору
ВІДДІЛ ОСВІТИ, КУЛЬТУРИ, ТУРИЗМУ,ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я, МОЛОДІ І СПОРТУ ВОЛОВЕЦЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ

І сесія навчання НУШ

Дата: 19.02.2018 08:50
Кількість переглядів: 8

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 15.01.2018  № 34 «Про деякі організаційні питання щодо підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи»  та наказу департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА від 29.01.2018 № 29 «Про організацію підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах Нової української школи» на базі Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів  було проведено першу  очну сесію педагогів, які навчатимуть учнів у перших класах в 2018-2019 н. р. В навчанні взяло участь  32 педагоги загальноосвітніх шкіл району.

На розгляд першої сесії були винесена тема «Сучасний учитель, як провідник змін», що включала  розгляд таких питань:

  •  Концепція «Нова українська школа». Нові ролі і завдання учителя в умовах освітніх змін.
  • Основні підходи в освітньому процесі.
  • Як працювати в онлайн-курсі  EdEra

       Навчання розпочалося у вигляді «Ранкової зустрічі» з  використанням обов’язкових компонентів: привітання, обміну інформацією, групової роботи та щоденних новин. Цікавою і змістовною була робота в групах з використанням завдань другого модуля. Учителі мали змогу вільно висловлювати свої думки, аргументувати відповіді, доводити свої твердження.

У щоденних новинах було представлено презентацію Концепції «Нова  українська школа» завідувачкою районного методкабінету Соловій В.М.  Про  компетенцію вчителя початкових класів говорила Волошин  М.В.

Практична частина семінару включала в себе ознайомлення вчителів з електронними підручниками «Порадник для вчителя», «Ранкові зустрічі». Селехман В. І. зупинилася на виконанні практичної  роботи з використанням додатків до другого модуля. На сесії йшла мова про створення сприятливого освітнього середовища для успішного навчання майбутніх першокласників.

Досвідом роботи на платформі EdEra поділилися вчитель Тишівської ЗОШ І-ІІ ступенів Понзель Г.М., вчитель Гукливської ЗОШ І-ІІ ступенів  Беца Г.В.,  вчитель Завадської ЗОШ І-ІІ ступенів Годованець Н.М., вчитель Верб»язької ЗОШ І-ІІ ступенів Проньо В.Ю. та заступник директора Воловецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Дробок Н.Ю.

Свої очікування від запровадження НУШ,  про проблеми,  хвилювання, побоювання вчителі мали змогу висловити під час проведення  підсумку роботи у вигляді інтерактивної вправи «Мікрофон».



« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень